InnoWood Innovációs szakmai konferencia az InnoLignumon

Az InnoLignum, az idei évben is széles kiállítói kört vonultatott fel, emellett a programot színesítették olyan magas színvonalú és a kilátógatók számottevő érdeklődése mellett meg rendezett programok, mint az InnoWood Innovációs szakmai konferencia is.

Pakainé Dr. Kováts Judit megnyitójában köszöntötte a jelenlévőket, röviden összefoglalta a konferencia programját, majd átadta a szót Dr. Lenkei Balázsnak SoE SKK AMI intézetigazgatójának, aki nemzetközi együttműködések során szerzett tapasztalatait osztotta meg a hallgatósággal, különös tekintettel az innovációs táborokra. Az innovációs folyamatok kapcsán megkerülhetetlen témára, a szabadalmi jogokra, Dr. Alpár Erzsébet szabadalmi jogász hívta fel a figyelmet, és villantott fel néhány lényegi pontot.

A délelőtti program az Innowood projektben elvégzett, a magyar lakosság bútorvásárlási szokásaira vonatkozó primerkutatás eredményeinek bemutatásával teljesedett ki. Az izgalmas kutatási eredményekről szoló Pakainé Dr. Kováts Judit – Soproni Egyetem szolgáltatási igazgató, PANFA AIK klasztervezető, és Dr. Bednárik Éva – egyetemi docens előadását élénk véleménycsere kísérte.

Délután Dr. Szabó Péter – SoE SKK Építéstani Intézet intézetigazgatója a faépítészet új irányait ismertette a teremben lévőkkel. A szakmai konferencia zárásaként Németh Szabolcs, az InnoWood projekt szakmai vezetője, az október végével záruló két éves munka legfőbb eredményeit, tanulságait prezentálta. Különös hangsúlyt helyezett a projekt kimeneteire, azok túlteljesítésére és arra az innovációs folyamatra vonatkozó addicionális tudásra, jó gyakorlatokra, amivel a résztvevők és a projektszervezet gazdagodott.

A szakmai konferenciát követően a jelenlévők közösen megteknitették a projekt keretében elkészült 11 db bútorprototípust felvonultató, InnoWood standot, a kiállításon.