HÍRLEVÉL 2019. FEBRUÁR

Stájer tanulmányút 2019.04.17-18.

2019 áprilisában kerül megrendezésre a kétnapos stájer tanulmányút, melyen a programtérség fa- és bútoripari vállalkozói, illetve a szeptemberi osztrák-magyar faépítészeti innovációs tábor díjazott diákjai vehetnek részt.

A tanulmányút első napján a részvevők meglátogatják többek között a Fa Innovációs Centrum-ot, a Stora Enso CLT-s céget, a XAL innovatív LED világítást és egyéb elektronikai cikkeket gyártó céget, illetve a Q7 építési területet.

Az utazás második napján megtekintésre kerül a Gaulhofer cég, amely nyílászárók készítésével foglalkozik, a ThreeSixty Media Solution médiaügynökség, a Holzbauforschungs GmbH és a PIA Automation.

Construma 2019.04.03-07.

„A hazai építőipar elmúlt években tapasztalható fellendülése, a megélénkült piac komoly kihívásokat teremtett a cégeknek, piaci szereplőknek. A nehézségek ellenére is komoly fejlődést produkált az ágazat, és az előrejelzések szerint ez fennmarad. A szakemberek számára szűk kapacitást jelent többek között az idő is. Éppen ezért az egységnyi idő alatt minél több begyűjthető információ, szakmai tudás, kapcsolat építés és -ápolás mindenki számára kiemelten fontos. Ennek egyik kiváló terepe a kiállítás és leginkább a Construma, mely nem csupán egy kiállítás, hanem komplex bemutatása mindannak, ami az építkezéshez, az otthonok kialakításához, megteremtéshez szükséges. Jellegében egyedülálló Közép-Kelet-Európában.

Nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a szakemberek számára teret adjanak a szakmai fejlődésre is. Ennek érdekében szakmai partnerei segítségével olyan konferenciákat és workshopokat kínálnak a látogatóknak, melyek a legújabb tendenciákról, a technológiai újdonságokról és aktuális szakmai kérdésekről szólnak. Az idén az innovációt, az újításokat, új megoldásokat kívánják középpontba állítani.”

Forrás, bővebb információ: http://construma.hu/