Sikeres PANFA workshop Sopronban

A PANFA Akkreditált Innovációs Klaszter 2014. március 7-én workshopot rendezett a Nyugat-magyarországi Egyetemen, Sopronban. A szervezés során a hangsúlyt a versenyképesség fokozására, a manapság elengedhetetlen korszerű ipari informatikai eszközök és lehetőségek és új anyagok megismertetésére fektették.

140318_illustration1

A délután folyamán bemutatkozott a Polyston s.r.o., az egyetlen olyan szlovákiai cég, aki a munkalapok és pultok gyártásához saját fejlesztésű anyagokat használ fel. A bemutató során vendégek megismerhették a legújabb, POLYSTON nevű innovatív anyagot, megtekinthették a PC Point berendezéseket és a speciális felületkezeléssel és professzionális felszereléssel ellátott bútorokat, mosdókat, munkalapokat.

A két órakor kezdődő workshop az ITC (Infokommunikációs technológia) és a faipar lehetséges együttműködéséről szólt. A közös gondolkodás elősegítésére a Simonyi Károly Műszaki, Faanyagtudomány és Művészeti Kar és a Budapesti Műszaki Egyetem munkatársai előadásait hallgathatták meg a résztvevők.

Elsőként Prof. Dr. Jereb László, Dr. Dénes Levente és Dr. Bacsárdi László ismertették az informatika lehetőségeit a faiparban, majd Dr. Gerencsér Kinga a fűrészáru mobiltelefonnal való felvételéről, feldolgozásáról tartott prezentációt. Ezt követően Dr. Divós Ferenc az ipari környezetben való folyamatos nedvességmérés eredményeit ismertette. A BME Villamosmérnöki és Informatikai Karáról Dr. Charaf Hassan és Dr. Lengyel László a legfrissebb informatikai trendeket, majd korábbi projektjeikben már kidolgozott, integrált rendszereket és szoftvermegoldásokat, alkalmazásokat mutattak be, amely relevánsak a faipar hatékonyságának növelése szempontjából.

A gondolatébresztő előadásokat követően a PANFA Klaszter tagjai a vállalkozók körében leggyakoribb problémákat ismertették, amelyekre közösen kerestek megoldást az informatikai szakemberekkel, valamint megbeszélték a közelgő Ligno Novumon való megjelenés részleteit.

140318_illustration2