Klagenfurtban debütáltak az InnoWood prototípusok

A rendkívül sikeres májusi Innovációs táborban több, mint két tucat bútorötletet vetett papírra a közel nyolcvan résztvevő. A kiválasztott hat nyertes munkából, a nyár folyamán kézzel fogható prototípusok készültek.

A nagyközönség számára, Európa egyik legnagyobb faipari vásárán, Klagenfurtban, a „Holz & Bau Messe”-n leplezték le az InnoWood INTERREG AT-HU 059 projektben résztvevő partnerek, az alkotókkal együtt a termékeket. A vásár „Innovation Area”-ja a faipar előremutató újításainak kínált bemutatkozó lehetőséget, ahol a hallgatói munkák is helyet kaptak.

A Soproni Egyetem Simonyi Károly Karának tehetséges hallgatói, a bútortervek alkotói:

PLYO – Csicsics Gergő, Varga Noémi

Cloud – Csák Vince, Horák Debóra, Kéri Dávid

Mosaic furniture – Rankl Dániel, László Dalma, Sütheő Áron

Bond – Csicsics Gergő, Pető Borbála, Surányi Vanessza

Mind a szakmai kiállítók, mind a látogatók részéről komoly érdeklődés mutatkozott, a rendezvény 4 napjában, augusztus 29. és szeptember 1. között.

A legközelebbi bemutató Sopronban az innoLignum faipari vásáron szeptember 13-14-15. lesz, ahol további prototípusokkal bővül a kínálat, Sopront a budapesti OTTHON Design kiállítás követ október 12-14-e között, ahol szintén láthatók lesznek a termékek.

Budapesten a Design Hét ideje alatt, a HUNGEXPO területén található design kiállításon bemutatásra kerülnek a 2018. szeptember 17-21 között a Soproni Egyetem Ligneum Látogatóközpontban megrendezésre kerülő Faépítészeti Innovációs Tábor legjobb alkotásai is.