Hírlevél 2018. szeptember

10 napos szeminárium

A Holzcluster Steiermark  és a PANFA AIK klaszter együttműködésében megvalósuló INTERREG V-A Ausztria-Magyarország Program InnoWood ATHU059 projekt keretében 10 napos szeminárium került meghirdetésre. Az augusztusi szeminárium célja a bútoripari termékfejlesztés projekthez összeállított digitális tananyagok bemutatása volt. Sajnos a 10 fős jelentkezési létszámot nem sikerült elérni, ezért a szeminárium elmaradt.

 

Klagenfurtban debütáltak az InnoWood prototípusok

A májusi Innovációs táborban több, mint két tucat bútorötletet vetett papírra a közel nyolcvan résztvevő. A kiválasztott hat nyertes munkából, a nyár folyamán kézzel fogható prototípusok készültek. A nagyközönség számára, Európa egyik legnagyobb faipari vásárán, Klagenfurtban, a “Holz & Bau Messe”-n leplezték le az InnoWood INTERREG AT-HU 059 projektben résztvevő partnerek, az alkotókkal együtt a termékeket. A vásár “Innovation Area”-ja a faipar előremutató újításainak kínált bemutatkozó lehetőséget, ahol a hallgatói munkák is helyet kaptak.

A Soproni Egyetem Simonyi Károly Karának tehetséges hallgatói, a bútortervek alkotói:

PLYO – Csicsics Gergő, Varga Noémi

Cloud – Csák Vince, Horák Debóra, Kéri Dávid

Mosaic furniture – Rankl Dániel, László Dalma Sütheő Áron

Bond – Csicsics Gergő, Pető Borbála, Surányi Vanessza

Mind a szakmai kiállítók, mind a látogatók részéről komoly érdeklődés mutatkozott, a rendezvény 4 napjában, augusztus 29. és szeptember 1. között.

 

Faépítészeti innovációs workshop sorozat

A  Holzcluster Steiermark és a PANFA AIK klaszter együttműködésében megvalósuló INTERREG V-A Ausztria-Magyarország Program InnoWood ATHU059 projekt keretében Innovációs faépítészeti workshopsorozat kerül megrendezésre. A három workshopon résztvevő osztrák és magyar diákok munkáját egyetemi oktatók és vállalkozók segítik a határ mindkét oldaláról. A workshopok célja, hogy a résztvevők együtt definiálják a megoldandó faépítészeti problémákat,  amelyekre válaszul 2018 őszén elkészülnek a faépítészeti tervek. Az első workshop 2018 augusztus 30-án került megrendezésre Klagenfurtban.

InnoWood projekt keretében ötnapos Innovációs camp

A PANFA AIK klaszter az InnoWood ATHU059 projektjének keretében ötnapos Faépítészeti innovációs alkotótábort szervez 2018. szeptember 17-21 között. A programon résztvevő osztrák és magyar diákok munkáját egyetemi oktatók és neves vállalkozók segítik. Műszaki dokumentáció a mentorok és vállalati szakértők által kiválasztott 3 darab faépítészeti termékről készül.

Hírlevél Szeptember