Hírlevél 2018. május

Fa- és bútoripari termékek vásárlói igénykutatás eredményei workshop

A 2018. április 16-án megrendezett workshop fő súlypontja a feltárt magyarországi bútorpiaci vásárlói magatartástrendek bemutatása, valamint egy ezt követő szakmai konzultáció volt. A résztvevők fontos feladataának bizonyult, a projektben fejlesztendő termékek körének meghatározása a műszaki lehetőségek és a vásárlói igények figyelembevételével.

 

Bútoripari innovációs workshop sorozat

A workshopok során a résztvevő vállalkozók, hallgatók és oktatók együtt definiálták a megoldandó bútoripari problémákat, a korábbi workshopok eredményeit a tervezésben részt vevő hallgatók és oktatók egyaránt megismerhették. A workshopon a fejlesztendő termékekhez kapcsolódóan olyan kérdésköröket vizsgáltak a résztvevők, minthogy milyen problémára jelent megoldást az adott bútoripari ötlet, továbbá szóba került a funkcionalitás, design és vízió fontossága is. A 3 workshop eredményei: eredeti probléma meghatározása, elemzése, konklúzió, vízió, operacionalizált vízió – igényelt funkcionalitás, design probléma megadása.

 

Salone del Mobile, Milano

2018 április 18-21 között a projekt keretében osztrák és magyar klasztertagok, továbbá faipari vállalkozások képviselői, valamint faipari szakértők tettek látogatást Milánóban. A közel ötvenfős delegáció tagjainak a vásárlátogatás mellett egymás megismerésére, kölcsönös tapasztalatcserére, üzleti kapcsolatépítésre is lehetősége nyílt. Az első napon a CATAS minőségtanúsító intézménye fogadta a csoportot. A második napot a milánói vásár megtekintése töltötte ki. A tanulmányút harmadik napján pedig a néha meghökkentő érdekességeket is felvonultató Fuorisalone izgalmas bemutatótermeibe látogattak a résztvevők.

Hírlevél Május