Hírlevél 2018. június

Magyar-osztrák bútortervező alkotótábor Sopronban, az egyetemen

Közel ötven fiatal jelentkezett az INTERREG V-A Ausztria-Magyarország Program InnoWood projektjének keretében májusban megszervezett ötnapos Innovációs bútortervező Camp-re.

Ipari formatervezés, terméktervezés, bútortervezés iránt érdeklődő hallgatók, gazdasági tanulmányokat folytató hallgatók, valamint neves dizájnerek, tapasztalt ipari szakemberek, oktatók dolgoztak, alkottak közösen – közel százan – az alkotótábor öt napján.

A csapatoknak lehetőségük nyílt a táborban készített terveik továbbfejlesztésére. A rangsorról az osztrák-magyar határtérség vállalkozóiból, InnoWood projektpartnerekből, egyetemi oktatókból álló szakmai zsűri hozta meg a végső döntést.

Az első díjat Csicsics Gergő és Varga Noémi otthoni használatra szánt multifunkciós fitneszbútora nyerte. A 6 nyertes terv alapján prototípusok készülnek, amelyek szeptemberben az InnoLignum Erdészeti és Faipari szakvásáron mutatkoznak be Sopronban, majd jövő év áprilisában az HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban is megmérettetnek a Construma Nemzetközi Építőipari Szakkiállítás ideje alatt.

A hallgatók ötleteiből színvonalas tervek születtek, a mentorok véleménye szerint a díjazottak közé nem jutott projektek szintén piaci lehetőségeket rejtenek magunkban. A munkákról készült bemutató plakátok a Soproni Egyetem Ligneum Látogatóközpontjában tekinthetők meg.

Hírlevél Június