Hírlevél 2018. július

InnoWood tanulmányút Felső-Ausztriába

Az InnoWood ATHU059 projekt keretei között a PANFA Akkreditált Innovációs Klaszter 2018. június 21-22-én tanulmányúton vett részt más nyugat-dunántúli és osztrák fa- és bútoripari vállalkozókkal együtt. Elsőként a Speedmaster GmbH (Ried im Traunkreis) üzemét tekintették meg, amely mára a legmodernebb bútoralkatrész-gyártók egyike. Schlierbach-ban az Altholz-nál a régi, használt faanyagok újrafelhasználásának, felületkezelésének módját mutatták be. Ebéd után az SFK Tischler (Kirchham bei Vorchdorf) cégnél tett látogatást a csapat, amely 4 fős hagyományos asztalosműhelyből nőtte ki magát.

Másnap Linzben, a Schachermayer GmbH üzemében kezdődött a program, amely Ausztria egyik legsikeresebb családi vállalkozása. Szintén Linzben látogatást tettek a résztvevők a Roomle GmbH-nál, ami egy 3D digitális bútortervező platformot működtet. Ezután St. Martinba indult a csoport, ahol elsőként a Strasser Steine természetes kő, kerámia és kvarckompozit munkapultjait, konyhaszigeteit, padlólapjait nézték meg. A tanulmányút utolsó állomása a PANEUM – Wunderkammer des Brotes volt Astenben.

 

Bútortervező innovációs alkotótábor díjkiosztója

2018 június 12-én az InnoWood innovációs alkotótábor eredményhirdetésére és ünnepélyes díjkiosztójára gyűltek össze a résztvevők a Ligneum Látogatóközpontban.

Az első díjat Csicsics Gergő és Varga Noémi PLYO fantázianevű otthoni használatra szánt multifunkcionális fitneszbútora nyerte. A további díjazott tervek és a csapattagok:

  • Bond – kötözött csomópontokkal készült moduláris gyermekbútorok: Csicsics Gergő, Pető Borbála, Surányi Vanessza
  • TOZEK outdoor furniture – természetes formák ihlette kültéri bútorok: Farkas Ete Domonkos, Peredi Dorottya, Szabó-Thomka Sámuel
  • Silhouette – iskolásoknak, tinédzsereknek szánt kültéri ülőbútor: Németh Dóra, Kránitz Anna
  • Cloud – összecsukható, könnyen hordozható piknikszék: Kéri Dávid, Horák Debóra, Csák Vince
  • Mosaic Furniture – multifunkciós okos asztal, telefontöltővel, hangulatvilágítással: Rankl Dániel, László Dalma, Sütheő Áron

Hírlevél Július