Felső-ausztriai tanulmányút beszámolója

Korábban már beszámoltunk a 2018 júniusában megszervezett kétnapos felső-ausztriai tanulmányútról. A cikk itt olvasható: http://panfa.hu/innowood-tanulmanyut-felso-ausztriaba-2/

Klasztertagunk, a Falco-Sopron Bútor Kft. képviseletében Varga Tamás készített beszámolót a tanulmányútról, amely részletezi a céglátogatások során szerzett ismereteket, tapasztalatokat.

Speedmaster GmbH

A cég bútorok gyártásával foglalkozik, melyek alkatrészekben kerülnek postai úton kiszállításra a megrendelőkhöz. A cég székhelyén nagyon kedves fogadtatásban és vendéglátásban részesültünk. Először egy előadáson kaptunk átfogó képet tevékenységükről. Üzleti modelljük alapja, hogy a ma már döntően interneten keresztül megrendelt bútorelemeket a megrendeléstől számítva 48 órán belül kiszállítják a megrendelőkhöz. A megrendelők kizárólag asztalosok vagy pl. konyhastúdiók, magánszemélyek számára nem szállítanak. Láthattuk, hogy indulásuk óta milyen dinamikusan nőtt a megrendelők száma, és ezzel együtt a forgalmuk is. Jelenleg 3 gyárban történik a gyártás, Európa nagy részére szállítanak termékeket, több tízezer ügyfélnek. A vállalt határidő betartása nagyon korszerű gépparkot és fejlett informatikai támogatást kíván. Az előadás utáni üzemlátogatáson megtekinthettük az impozáns gépparkot és az ott folyó munkát. A termelés egy kétszintes automata lapraktárral kezdődik, melyből automatikusan kerülnek a gyártási program szerint a lapok a szabász-, és ami érdekesebb volt, a nesting gépekre. Valamennyi alkatrész egyedileg azonosításra kerül címkékkel. A címkék már az egész táblára automatikusan rákerülnek, természetesen figyelembe véve a vágási vonalakat. Az alkatrészek élzárása egyoldalas élzárókon történik, mely gépek az alkatrészeken levő címkék alapján automatikusan kiválasztják a kívánt élanyagot. Az alakos alkatrészek egy élzárásra is képes megmunkáló központtal készülnek, az élfuratok pedig egy függőleges fúró, valamint egy élfúró tipliző segítségével. A kész alkatrészek, melyek kommisiózó kocsikon voltak, egy nagyobb üzemrészben kerültek becsomagolásra néhány típusú egységcsomag méretben. Ezt a munkát döntően hölgyek végezték. Ennek okát is megtudtuk, a hölgyek ezt a „tetrisező” feladatot sokkal jobban el tudják látni. A kész csomagok ezek után teherautóra kerülnek a kiszállításhoz.

SFK Tischler

Az előzőhöz képest jóval kisebb céget látogattunk meg másodikként. A fogadtatás és a vendéglátás itt sem volt kevésbé szívélyes. Ők kisebb szériában és egyedi termékgyártással, design termékek tervezésével és kivitelezésével, valamint rendkívül erős gépparkjuknak köszönhetően különféle alkatrészek 5 tengelyes megmunkálásával foglalkoznak. A bemutatón megismerhettük a főbb tevékenységi köröket. A szériagyártást játékautomaták külső burkolata jelentette, igényes lap- és tömörfa alkatrészekből. Láthattunk egy-két példát az egyedi termékekre is, ami lehetett HIFI-állvány vagy egy nagyméretű árnyékoló tető is. További érdekesség volt a repülőgép-alkatrészek gyártása, mely magába foglalta a sablonok elkészítését, a nyers alkatrész gyártását, valamint a készre munkálást CNC marógépeken. A CNC marógépeket még design-panelok gyártására is használják, ami teljes felületükön változatos mintázatú marással ellátott lapalkatrészeket jelent. Az ismertető után megtekinthettük az üzemet, melynek felső szintje az összeszerelő üzemet és a felületkezelő részleget tartalmazza, az alsó szinten pedig több 5 tengelyes CNC gép végzett változatos tevékenységet. Megtekintettük a 3D-szkennelésre használt helyiséget, továbbá egy tiszteletre méltó méretű, 5 tengelyes felsőmarót is. Menet közben láthattuk a felhasznált alapanyagok széles skáláját, a faalapú termékektől a speciális műanyagokig.

Altholz Baumgartner & Co GmbH

Következő állomásként egy, a korábbiakhoz képest teljesen különböző tevékenységi körű vállalkozást tekintettünk meg. Ez a cég bontott, öreg faanyagok felvásárlásával, részleges feldolgozásával, majd újraértékesítésével foglalkozik. Itt először üzemlátogatás következett. Megnéztük a beérkezett anyagok tárolóhelyét, azt a területet ahol az anyagok szétválogatása, minősítése folyik. Az anyagok egy része a válogatás után azonosítva rakatokba kerül, és várja a továbbértékesítést. Ezek elsődleges felvevőhelyei a hegyvidéki épületek, amelyeket a régi anyagból építenek eredeti stílusban újra. A régi anyagok gyakran tartalmaznak régi fém szegeket, egyéb fém alkatrészeket. Az anyagok másik részéből feldolgozott termékek készülnek. Ezek lehetnek például rétegelt termékekhez használt felső borító lamellák, rusztikus asztalok és munkalapok. Készítenek régi deszkákból rusztikus felületű burkolatokhoz alapanyagot, melyeknél az elöregedett, fellazult felső rétegét az anyagnak műanyag keféjű géppel különböző mértékben eltávolítják, így kapva hullámos, strukturált felületet. A öreg anyagokból külön termékcsalád is készül, melyeknél az egyes borítólapok többféle festést kapnak, majd ezekből a lamellákból sokféle mintázatú táblásított anyagok készülnek. Ezeket meg is tekinthettük a gyár bemutató termében, ahol egy kis vendéglátás mellett megismertük a gyár történetét, és áttekintést kaptunk jelenlegi tevékenységéről.

Obermayr Holzkonstruktionen GmbH

Újabb váltásként a faipar egy újabb szegmensét képviselő cég jutott a nap végére, egy fa épületelemeket gyártó vállalkozás. A látogatás során megtudhattuk, hogy két fő tevékenységgel foglalkoznak. Az egyik a faszerkezetű épületpanelek gyártása. Ennek helyszínét meg is tekintettük, sajnos a késői időpont miatt itt már gyártás nem folyt. Az impozáns méretű csarnokban hasonlóan komoly méretekkel bíró panelok készülnek, OSB lapok és tömör fenyő bordaelemek felhasználásával. Érdekes volt látni a megszokott faipari szerelő szerszámok és kötőelemek nagyobb változatait. Az elkészült panelok épületenként összecsomagolva hasonlóan nagyméretű, csak különleges járművekkel szállítható rakatokban várták a kiszállítást. Az üzem másik részében rétegelt, ragasztott tartók készültek. Első lépésként az ezekhez felhasznált lamellák gyalulása, megmunkálása folyt. Már az itt készülő alkatrészek mérete sem volt megszokott, és főleg a szomszédos csarnokban ezekből összeállított több tíz méter méretű tartóelemek látványa volt monumentális. Sajnos termelés már itt sem folyt, bár a csarnok közepén álló gyalugép méreteiből kiindulva, annak működése közbeni zaj lehetetlenné tette volna a beszélgetést. Ennek a gépnek egy további érdekessége volt, hogy a gyalult munkadarabok mérete miatt azokat nem visszavitték az újabb megmunkáláshoz, hanem a gépet fordították meg az erre szolgáló talapzaton. Megismerhettük az egyenes- és külön az íves tartók gyártásának módszerét is.

Schachermayer Großhandelsgesellschaft m. b. H

A második nap első állomása a szakmában közismert Schachermayer vasalatforgalmazó cég linzi központja volt. Rövid ismertetőt kaptunk a cég történetéről, tevékenységéről, és impozáns számokat hallhattunk az itt megforduló szerelvények mennyiségéről, a forgalmazott termékek sokféleségéről és az ezekből következő árbevételről. Az ismertetőt itt nem üzemlátogatás, hanem a cég jellegéből fakadóan egy óriási raktár bejárása követte. Az alsó szint rövid megtekintése után a legfelső szint következett, majd onnan lefelé haladva néztük meg a különböző típusú, csomagolású szerelvények tárolását, majd ezekből az egységcsomagokból a megrendelt szerelvénycsomagok összeállítását. Utunkat végigkísérték az összevissza kanyargó szállítószalagok, a rajtuk haladó szállítódobozokkal. Láttunk automata raktárt, melyben több ezer szállítódoboz volt, majd ehhez hasonlóan ugyanezen funkciójú, de raklapos anyagtárolású társát. Láthattuk, hogyan gyűjtik össze a szerelvényeket karusszel-rendszerű mozgópolcos raktárból, ahol a polcok hozták a kiválasztott terméket a dolgozókhoz, valamint hagyományos kivitelű megoldásnál, ahol a munkatársaknak kellett a polcokról összegyűjteni a kívánt cikkeket. Visszatérve az alsóbb szintekre, újra találkoztunk a padlóba rejtett lánc által mozgatott emelőkocsikkal. A megrendelt szerelvények csomagolása is érdekes volt, a különféle méretű csomagolást kívánó termékek a méretek szerint csoportosított állomásokon kerültek dobozolásra.  A látogatás végén, a földszinten a kész csomagok szortírozása folyt szállítási irány szerint, valamint a szállító járművekre rakodás történt.

Roomle GmbH

Az előző naphoz hasonlóan ismét éles váltás következett, egy szoftverfejlesztő céget látogattunk meg. Az impozáns irodába léptünk be, amely egy régi műemlék üzemépület belső „kibélelésével”, csupa üveg térelválasztókkal készült. Lehetőségünk volt körbenézni a legkülönfélébb design-bútorokkal berendezett térben, majd egy kimerítő előadást láttunk és hallottunk az általuk kifejlesztett programról. A szoftver lényege, hogy a „kiterjesztett valóság” alkalmazásával akár a saját otthonunkba varázsolhatjuk a kiválasztott virtuális bútorokat. Megismerhettük a program egyes részeit, hogy milyen szempontok alapján történt a fejlesztésük, és melyik mire használható.

STRASSER Stones GmbH

Újabb váltással, egy természetes kővel, illetve kerámia lapokkal foglalkozó cég volt a következő állomás. Itt is ismertetőt hallhattunk a cég tevékenységéről. A bemutatóteremben megcsodálhattuk a szebbnél szebb „kőruhába” öltöztetett bútorokat. Példát láthattunk a merész anyagfelhasználásra, mint a kőből készült valószínűtlenül vékony élek, amiből általában a jóval vaskosabb megjelenés a jellemző. Az üzembe indulva áthaladtunk a kőtáblák tárolóhelyén. Lenyűgöző volt a rengeteg különféle nagyméretű kőtábla, melyek természetes mivoltuknál fogva mind különböztek egymástól. Megtudtuk, hogy valamennyi beérkező tábla egyenként lefotózásra és minősítésre kerül. A hibákat megjelölik, a fotók alapján pedig a megrendelőnek lehetősége van kiválasztani azt a táblát, melyből a bútort szeretné, de lehetősége van a személyes kiválasztásra is. A megmunkáló csarnokba térve nem a megszokott faipari gépekkel találkoztunk, hanem a kő megmunkálására alkalmas CNC gépekkel. Az alapelv hasonló, csak más szerszámokkal. Mindenhol vízhűtés és kenés mellett történt a megmunkálás. Láttunk vízzel vágó gépet, melynél érdekes volt látni, hogy a vastag kőlapból milyen könnyedén tudja  a formákat kivágni az erősen koncentrált vízsugár.

Steininger Designers

A következő cégnél visszatértünk a hagyományos bútoripar világába, abból is a design-bútorok részére. A cégismertetőből megtudtuk, hogy egy kis családi vállalkozás lát vendégül bennünket, melyet immár a harmadik nemzedék irányít. A vállalkozás elsősorban a termékek tervezésével és összeállításával foglalkozik, és csak kisebb részben a gyártással. A legtöbb elem gyártására partnereket keresnek, akik legyártják azokat és beszállítják a cég telephelyére. Az cég gyártóüzem része ennek megfelelően inkább kisüzem jellegű. A bemutatóteremben megcsodálhattuk a különleges kivitelű és anyaghasználatú bútorokat. Külön említést érdemel a jelenleg az építészetben nagyon divatos beton felhasználása bútoripari célokra. Megtudtuk, hogy a látható mintadarabok hosszas kísérletezés eredményei, és még korántsem értek a fejlesztés végére. Készítenek még bútorokat rozsdamentes lemezből is, ennek láthattuk kültéri „konyha” kivitelét is.