Az innovációs alkotótábor eredményei

Május 6-án, vasárnap 17 órakor zárult az ATU59 INNOWOOD INNOVATION CAMP innovációs bútortervező alkotótábor a PANFA Klaszter szervezésében. A hallgatók csapatai lázasan készültek záró prezentációjukra, melynek során bemutatták, hova fejlődtek kezdeti ötleteik az öt nap megfeszített munka alatt.

INNOWOOD INNOVATION CAMP

Jó hangulatban telt a közös tervezés, a rendezvény legnagyobb hozadéka, hogy lehetőség nyílt a különböző vélemények ütköztetésére, és ezáltal a projektek továbbfejlesztésére. A mentorok – neves tervezők, vállalkozók – szakmai tapasztalataik és a piaci igények alapján terelgették mederbe a csapongó gondolatokat.

InnoWood Innovation Camp

A hallgatók nagy erőbedobással vetették magukat a feladatba, nemcsak vázlatokat készítettek, hanem maketteket is gyártottak. Fúrtak, vágtak, ragasztottak, kötöztek, nem volt egyedi eset, hogy éjszakába nyúlt a munka. Mindent megtettek a győzelemért, hiszen az első hat helyezett által tervezett bútorból prototípus készül, és tanulmányút keretében részt vehetnek a jövő évi milánói bútorvásáron.

InnoWood Innovation Camp

Az eredményről és a díjazottakról később adunk hírt, osztrák-magyar vállalkozókból, InnoWood projektpartnerekből, egyetemi tanárokból álló zsűri hozza majd meg a végső döntést. A csapatoknak még május 20-ig van lehetőségük a végső simításokat hozzátenni terveikhez.

InnoWood Innovation Camp

A záró prezentációk megtekintésére bútorgyártók, bútorkereskedők is érkeztek, véleményük megerősítette, hogy a tábor maximálisan elérte célját, a heterogén csoportok kiválóan tudtak együttműködni, minden csapattag a saját területének szaktudását tette hozzá a terv kidolgozása során.

Innowood Innovation Camp

Meglepetésként a résztvevőknek egymást is kellett értékelniük. Szavazataik alapján első helyezett Horák Debóra, Kéri Dávid, Csák Vince Cloud elnevezésű, összecsukható piknikszéke lett. A második helyet Csicsics Gergő, Pető Borbála, Surányi Vanessza terve nyerte el, projektjük elsősorban óvodáknak szánt bútorok, kötözött csomópontokkal. A harmadik a Wincent nevű, nőknek szánt bortartó asztal lett, Lelkes Dénes, Kiss Anita, Marada Tibor, Kopacz Emőke Gyöngyvér terve.

InnoWood Innovation Camp

Az alkotótáborról az ORF is beszámolt:

http://volksgruppen.orf.at/magyarok/stories/2911110/